Čudni nazivi najbolja reklama: Najsmješnija imena firmi

Radiosarajevo.ba
Čudni nazivi najbolja reklama: Najsmješnija imena firmi

Vlasnici firmi čudnih imena kažu da su im ludi nazivi bolji od bilo kakve reklame i da za njih zbog toga zna cijela Srbija. Ipak, kažu, džaba ime bez kvaliteta.

Tekst objavljen u rubrici 'Šta drugi pišu' preuzimamo s portala Blic.rs.

Nazivi nastaju kao odgovor na krizu, koristi se čuvena replika iz poznatog filma ili se spaja nespojivo. Najbitnije je da privuče pažnju i klijentelu.

U smiješnim nazivima prednjače pogrebna preduzeća, jer je crn humor veoma omiljen kod nas, ali u kreativnosti ne zaostaju ni vlasnici frizerskih salona ni kafana. Reporteri Blica su obišli neke od firmi s najkreativnijim nazivima, a pored duhovitih vlasnika zajedničko im je i to što opstaju i ovim kriznim vremenima. 

Pogrebno „Poslednji taksi“ (Smederevo)

- Kada sam 1988. počinjao da se bavim ovim poslom, najčešća usluga je bio prevoz pokojnika. Mušterije su lako pamtile ime i dopalo im se - objašnjava vlasnik Milan Ilić Buca.

Frizerski salon „Ko te šiša“ (Beograd)

- Htjela sam neko dvosmisleno ime, a ujedno da bude originalno i lako pamtljivo - kaže Marijana Ilić, vlasnica, i dodaje kako pored salona često prolazi jedan dekica koji se uvijek prekrsti kada pročita ime.

Stovarište „Živ ti ja - živ mi ti“ (Niš)

- To je naziv koji ruši barijere jer se s klijentima odmah stvori neka vrsta prijateljskog odnosa - povjerava se vlasnik Žikica Mladenović, kome je neuobičajeni naziv, kaže, uvećao promet.

„Kafana kod bankrota“ (Ivanjica)

- Jedan dio serije ‘Više od Igre‘ se snimao i u Ivanjici i tada su za snimanje napravili kafanu koja se zvala ‘Kafana kod bankrota‘. Meni se to dopalo i preuzeo sam ime - kaže Mladen Jovićević, vlasnik.

Prodavnica „Vrh, brate“ (Beograd)

Aleksandar Ćuruvija ima nekoliko radnjica sa jeftinom garderobom „Vrh, brate”. On kaže da je naziv preuzeo od mnogih građana kojima je to uzrečica i da se nije pokajao, jer sada svi znaju za njega.

Kafana „Biblioteka Kod Milutina” (Kragujevac)

- Ime „Biblioteka kod Milutina“ su dali naši gosti koji su se bježeći od žena pravdali da su u biblioteci. Oni su nam zaista donosili i knjige i police, poklanjali nam ih, a onda se i slikali i to nosili kao dokaz, a ne da gube pamet i pijanče - kaže Stavra Rašković, sin vlasnika Milutina.

Mesara „Posrnuli stočar“ Zrenjanin

Veterinar Zdravko Ristić iz Zrenjanina otvorio je mesaru kojoj je dao ime „Posrnuli stočar” jer je velika kriza u ovoj industriji. Porodica i prijatelji su mislili da je u pitanju šala, ali su se kasnije navikli.

Stolarska radnja „Žižak“ (Valjevo)

- Mi stolari volimo drvo i žižak voli drvo. Privlačno je, lako za pamćenje, a mogu reći da dobro utiče na posao. Dobro utiče na posao, evo postojimo već 20 godina - kaže Sreten Pantelić, vlasnik radionice.

Pogrebno preduzeće „Drnda“ (Požarevac)

„Mi smo prevozili i tijelo Slobodana Miloševića. Ime je nastalo po pradedi čija se majka zvala Dinda pa su ga zvali Steva Dindin. Djeca su ga u šali prozvali Steva Drndin“, smije se vlasnik Radiša Mihajlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije