Crna sedmica u BiH: U nesrećama, tragedijama i ubistvu ugašeno osam života

Naim Kavazić
Crna sedmica u BiH: U nesrećama, tragedijama i ubistvu ugašeno osam života
Foto: Novosti.rs / Uviđaj ispred porodične kuće Tatića

Tokom protekle sedmice na putevima u Bosni i Hercegovini dogodilo se pet saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, u kojima je prema evidenciji portala Radiosarajevo.ba ugašeno pet života.

Uz ove nesreće, u sedmici iza dogodilo se i jedno ubistvo, jedno utapanje i tragedija u kojoj je uslijed udara groma poginula jedna osoba.

Priredio: Naim Kavazić

Saobraćajne nesreće su se nizale jedna za drugom, a seriju tragedija koje su se dogodile započela je u ponedjeljak, 17. juna, nesreća koja se dogodila u predjelu šume na području Kalesije, i u kojoj je poginuo muškarac R. S. nakon što ga je pregazio traktor.

Tragedija u šumi: Muškarca iz Kladnja pregazio traktor, preminuo na licu mjesta

U petak 21. juna u Babinom dolu na Bjelašnici poginuo je A. S. (55) nakon što je pao s četverotočkaša.

Jedan od sudionika pomoći nakon ove tragedije na bh. olimpijskoj planini je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao kako i nakon brze reakcije uposlenika Hitne pomoći nesretnom vozaču nije bilo spasa.

Detalji tragedije na Bjelašnici: Unajmio četverotočkaša pa pao i poginuo

"Pokušavali su ga reanimirati, ali ni to nije donijelo rezultat. Imao je teške tjelesne povrede, posebno glave", kazao je za naš portal  jedan od sudionika pomoći nakon tragedije na Bjelašnici.

Narednog dana, u utorak 22. juna, u dobojskom selu Zarječa,  u jedan sat iza ponoći, dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je poginula jedna osoba.

Još jedna smrt na bh. cestama, poginuo pješak

Riječ je o pješaku inicijala D. D. (54), na koga je na lokalnom putu automobilom Opel naletio komšija M.V. (60) iz Zarječe.

Nesreća u u tuzlanskom naselju Husino - undefined

Foto: Tuzlanski.ba: Nesreća u u tuzlanskom naselju Husino

Istoga dana (utorak), Bosnu i Hercegovinu potresla je vijest da se na magistralnom putu M-18, u tuzlanskom naselju Husino, oko 10.15 sati dogodila nesreća u kojoj je život izgubila jedna osoba.

Tuzla: Stravična saobraćajna nesreća, poginula jedna osoba

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su tri vozila, jedno teretno i dva putnička motorna vozila, a život je izgubio vozač jednog od automobila.

U nesreći koja se dogodila u nedjelju 23. juna u mjestu Šepak kod Zvornika, poginula je jedna osoba.

Još jedna nesreća: Automobil sletio u Drinu, jedna osoba poginula

Kako je kazao portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar za portal Radiosarajevo.ba, automobil Volkswagen Passat je nekad poslije ponoći sletio u rijeku Drinu.

Policija je o nesreći obaviještena u šest sati ujutro istog dana, a automobil iz rijeke su izvukli vatrogasci i civilna zaštita.

Beživotno tijelo stradalog pronađeno je u vozilu, a prema dosad prikupljenim informacijama, vozač je u trenutku nesreće bio sam u automobilu.

Nažalost, ovih pet saobraćajnih nesreća koje su odnijele isto toliko i života samo su jedan dio ukupnih crnih dešavanja sa smrtnim posljedicama, jer se u danima iza nas dogodilo i jedno ubistvo, kao i dvije tragedije koje su odnijele tri života.

Naime, u srijedu 19. juna Aleksandar Bubnjević (28) hicem iz pištolja ubio je sugrađanina Miroslava Tatića (52) ispred porodične kuće žrtve u banjalučkom naselju Lazarevo.

Uviđaj ispred porodične kuće Tatića - undefined

Foto: Novosti.rs: Uviđaj ispred porodične kuće Tatića

Ubistvu je prethodila svađa i naguravanje između osumnjičenog mladića i žrtve.

Poznat identitet osumnjičenog za ubistvo koje se dogodilo u Banjoj Luci

Motiv ubistva je svađa oko djevojke dvojice mladića u koju se umiješao otac, i koji je na kraju ni kriv ni dužan ubijen.

Prema dosadašnjim informacijama Bubnjević  je sa maloljetnom djevojkom (16) oko 23 sata došao pred porodičnu kuću Tatića kako bi se obračunao sa Deanom i to zbog bolesne ljubomore.

Aleksandar Bubnjević - undefined

Foto: RAS Srbija: Aleksandar Bubnjević

"Tražio je Deana, ali ga nije našao. Na vratima se pojavio njegov otac Miroslav i ubrzo je došlo do naguravanja između Bubnjevića i Tatića, a zatim je pištolj opalio i usmrtio Miroslava", objasnio je jedan izvor iz istrage.

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni i sin žrtve ranije su bili u dobrim odnosima, ali je do sukoba došlo zbog maloljetne djevojke unazad nekoliko dana.

Druženje se pretvorilo u tragediju: Prijedorčanin skočio u Sanu i poginuo

U subotu, 22. juna, dvadesetogodišnji Ramo Huskić iz Trnopolja, kod Prijedora, nastradao je u centru ovog grada kada je, tokom noćnog kupanja, skočio sa metalne konstrukcije tobogana u rijeku Sanu, te nakon toga nije izronio.

Te kobne noći ovaj mladić je prethodno sa društvom bio na lokalnom splavu u noćnom izlasku, d abi nakon provoda Huskić i njegovi drugari došli do tobogana, nedaleko od gradskog mosta i splava na kojem su prethodno uživali.

Popeli su se na metalnu konstrukciju, kako tvrde Prijedorčani, visoku više od 10 metara

"Prvo je u rijeku skočio jedan Ramin drug, a potom i Ramo. Huskić nije isplivao. Da li je u pitanju utapanje, smrt usljed povreda zadobijenih tokom pada ili nešto treće, biće utvrđeno obdukcijom, koja je naređena", kazali su izvori bliski istrazi.

Kako je potvrdila Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor, policiji je ovaj slučaj prijavljen oko 1.40 sat u subotu.

Prema njenim riječima, tijelo je izvučeno, a uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Prijedor u prisustvu doktora lokalnog Doma zdravlja.

Poznat identitet preminulog mladića kojeg je udario grom i kako je došlo do tragedije
Tragedija u mjestu Kraljevina, na izletištu Smetovi u Zenici - undefined

Foto: Zenicablog: Tragedija u mjestu Kraljevina, na izletištu Smetovi u Zenici

Zadnji dan protekle sedmice (nedjelja), Bosnu i Hercegovinu potresla je vijest da je iza 13 sati jedna osoba smrtno stradala usljed udara groma u mjestu Kraljevina, iznad poznatog izletišta Smetovi u Zenici.

Izvor iz MUP-a ZDK je za naš portal potvrdio da je riječ o nesretnom A. Š., rođenom 1980. godine, iz Gornje Gračanice, kod Zenice.

Ilustracija - undefined

Foto: Google Maps: Izletište Smetovi kod Zenice

"On je bio sa još četiri osobe u lovu. Kada su se vraćali u motokultivator je udario grom, a nesretni A. Š. je poginuo. S njim su bili još otac Š. Š., brat N. Š. i dvojica komšija", kazao je za Radiosarajevo.ba izvor iz MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije