Humana akcija / Članovi ISS-a Zenica spasili povrijeđenog labuda iz rijeke Bosne

18. 04. 2021. u 18:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 211

Nakon što su članovi Gorske službe spašavanja (GSS) Novi Grad Sarajevo jučer iz rijeke Miljacke spasili povrijeđenu čaplju, još jedna lijepa vijest stiže nam iz Zenice.

Naime, na poziv gradana naselja Pehara i Kanala članovi Interventne spasilačke službe Zenica (ISS) intervenisali su danas u spašavanju povrijeđenog labuda na rijeci Bosni.

Već duže vrijeme labud je ostao sam bez svoja dva partnera koji su uljepšavali obale rijeke Bosne u gradu Zenica.

Kako su poručili članovi ISS-a Zenica na svojoj Facebook stranici, u namjeri zlonamjernih ljudi da ih uhvate ili ulove, ovom lijepom i bezpomoćnom labudu slomljeno je lijevo krilo.

Međutim, u današnjoj akciji uz pomoć čamca i drugih sredstava, članovi ISS-a uhvatili su labuda i odvezli ga do veterinarske stanice, gdje će mu biti ukazana potrebna pomoć.

Labud je trenutno udomljen u zoološkom vrtu Smetovi, gdje će biti na daljnjem liječenju i oporavku od zadobijene povrede. Nakon što se potpuno oporavi, labud će biti pušten i slobodan da plovi na rijeci Bosni.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)