Čitajte 'Školegijum' - dvolist za pravednije obrazovanje

Radiosarajevo.ba
Čitajte 'Školegijum' - dvolist za pravednije obrazovanje
Naslovni motiv "Školegijuma"

Uz kupljene Superoglase svakog utorka možete dobiti zanimljiv i kvalitetan časopis-dvolist. „Školegijum“ je naslovljen upravo tako, kao „dvolist za pravednije obrazovanje“.

Ovaj časopis koji se bavi problemima obrazovanja i nastave možete svake sedmice čitati i u Trafici Radiosarajevo.ba.

„Školegijum, dvolist za pravednije obrazovanje, obraća vam se s ovog neočekivanog mjesta u namjeri da otvori prostor za dijalog o boljem školstvu. Postojeće je loše, korumpirano i pretvoreno u zloćudno sredstvo nacionalističke indoktrinacije. To ne vidi samo onaj ko to ne želi vidjeti i ko od takvog ima više koristi nego štete“, stoji u prologu prvog broja dvolista.

Školegijum okuplja nekoliko novinara, pisaca i nastavnika, a namjerava pisati o temama vezanim za obrazovanje, o zakonima, segregaciji, neprohodnosti, ali i o pozitivnim primjerima, o dobroj i lošoj nastavničkoj praksi. Urednik dvolista je pjesnik Enes Kurtović, a u redakciji su Namir Ibrahimović, Dijala Hasanbegović, Nenad Veličković i Amer Tikveša.

„Nećemo voditi računa o nacionalnoj korektnosti, ma šta to bilo. Napadaćemo pojave, ne ljude, tražiti odgovornost, ne senzaciju, pisati kratko, s jasnim pitanjem na početku i s jasnim odgovorom ili stavom na kraju, kritikovati ne zbog zabave nego zbog promjene“, poručuje uredništvo ovog zanimljivog, kreativnog i svakako dobrodošlog dvolista.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije