Čitajmo 'Školegijum' ponovo

Radiosarajevo.ba
Čitajmo 'Školegijum' ponovo


Nakon zimske pauze, paralelne sa zimskim školskim raspustom, dvolist za pravedno obrazovanje Školegijum, ponovo je pred čitateljima. Podsjetimo, ovaj važan i vrijedan mini-časopis izlazi svake sedmice, uz Superoglase, kako bi bio lakše dostupan široj čitalačkoj publici, a naročito roditeljima učenika. Pored toga, portal Radiosarajevo.ba redovno prenosi sadržaje iz Školegijuma te ga u cjelosti nudi svojim posjetiteljima.

Preuzmite 19. broj Školegijuma

U novom, 19. broju Školegijuma, možete čitati tekst Enesa Kurtovića Pokaži šta (neko hoće da) znaš, koji tematizira školska takmičenja i konkurse u kontekstima izgradnje nacionalnog identiteta kod učenika.

Sličnim problemom bavi se i Jasmina Bajramović u tekstu Simboličko regrutovanje kroz literarne konkurse.

U Dnevniku nastavnika Namir Ibrahimović piše o spornim aspektima pravilnika organiziranja ekskurzija za učenike u školama na području Kantona Sarajevo. Nenad Veličković u tekstu Moler iz bolonje, uz satirički otklon, problematizira birokratizaciju profesorskog rada na univerzitetima u bolonjskom sistemu.

Preuzmite 19. broj Školegijuma

Sve ranije brojeve Školegijuma možete preuzeti ovdje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije