Cijeli Mostarski teatar mladih dobio otkaz

Radiosarajevo.ba
Cijeli Mostarski teatar mladih dobio otkaz

Cijeli umjetnički ansambl "Mostarskog teatra mladih" dobio je otkaz.
 
U saopštenju za javnost ističu da je sve počelo u januaru nezakonitim izborom vršioca direktora "Mostarskog teatra mladih", a kulminiralo promjenom sastava Upravnog odbora Mostarskog teatra mladih van zakonom propisane procedure.
 
Sve je provedeno uz direktnu uključenost i datu saglasnost gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća Mostara.
 
„Rezultat je više nego očigledan. Grad finansira i podržava sekretaricu proizvedenu u direktora, dva tehničara i materijalnog knjigovođu, te kaže da je to Javna ustanova "Mostarski teatar mladih". Na drugoj strani umjetnički ansambl igra predstave i osvaja nagrade za svoj rad“, stoji u saopštenju.
 
Navode nadalje da su ipak radili punom parom te od . januara do 27. jula 2011. godine izveo je 139 predstava i drugih umjetničkih programa. U istom periodu premijerno je, vlastitim sredstvima, izveo predstavu 'U traganju za bojom kestena'.
 
„Učestvujući na domaćim i međunarodnim festivalima, za umjetničke domete osvojio je 6 vrijednih nagrada (za umjetničko – pedagoško vodstvo, za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca u BiH, za najbolju predstavu u cjelini žirija publike, za najbolju predstavu na BiH scenama u 2010. godini, te najbolju žensku i mušku ulogu na BiH scenama u 2010. godini)“, stoji u saopštenju.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije