Ceste pretežno mokre, na granicama bez zadržavanja

Radiosarajevo.ba
Ceste pretežno mokre, na granicama bez zadržavanja

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, u većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi se po pretežno mokrom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona. Apeluje se na vozače da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putevima, te da voze maksimalno oprezno.

Zbog obavljanja policijskog uviđaja saobraćajne nezgode koja se u ranim jutarnjim satima dogodila kod mjesta Brankovići na magistralnom putu M-17 Maglaj-Žepče saobraća se otežano, jednom trakom.

Tokom dana polusatne obustave saobraćaja aktuelne su zbog deminerskih radova na magistralnom putu M-18 Tuzla- Bijeljina u mjestu Banj Brdo (08-15 sati) i regionalnom putu R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići (08-16 sati).

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Visoko, kod mjesta Čekrekčije saobraćaj se odvija dvosmjerno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 

Na magistralnom putu M-5.1 u Kiseljaku u toku je izgradnja kružnog toka, na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje postavljene signalizacije.

U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, od 1. septembra saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 t i visine do 2,70 m.

Na putu Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, pa se vozači mole da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na putu M-17 Lašva-Zenica zbog radova na rušenju potputnjaka u Drivuši saobraća se obilaznicom uz magistralni put.

Na putu Šićki Brod-Živinice, u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Na putu Olovo-Kladanj u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Na dionici Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

U Kantonu Sarajevo je zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Danas i sutra, od 8 do 16 sati, zbog izvođenja neophodnih radova, na snazi će biti obustava saobraćaja u ulici Adema Buće (na dijelu od gradske deponije do raskrsnice sa ulicom Rafaela Gaona).

Zbog radova od 8 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Novopazarska, Vrbovska, Osmana Krupalije i Ranovačka, saopšteno je iz BIHAMK-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije