Centrotrans nastavlja prijevoz na 12 linija u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Centrotrans nastavlja prijevoz na 12 linija u Sarajevu


Na osnovu izdatih rješenja od  Kantona Sarajevo, Centrotrans Eurolines je u prethodih osam dana dnevno angažirao u prosjeku 40 autobusa i činio sve da građanima Sarajeva osigura uslugu prijevoza za što smo dobili veliki broj pohvala od građana putem mailova, pisama i telefonski, izjavila je za Agenciju Fena glasnogovornica Centrotrans Eurolinesa Aida Smajić.

Ponovnim uključivanjem GRAS-a u prijevoz na području KS-a, Centrotrans je povukao dio voznog parka s linija koje su pokrivene tramvajskim, trolejbuskim i dijelom autobuskim saobraćajem Javnog komunalnog preduzeća GRAS.

''Naša kompanija nastavila je prijevoz na 12 linija koje je odobrilo Ministarstvo saobraćaja KS-a. Učinit ćemo sve da prijevoz na navedenim linijama dignemo na visoki nivo i zadovoljimo prijevozničke potrebe građana'', kazala je Smajić.

Centrotrans Eurolines očekuje, dodaje Smajić, da će vrlo brzo u saradnji s Ministarstvom saobraćaja i Javnim preduzećem GRAS dogovoriti modalitet korištenja jedne karte u prijevoznim sredstvima ova dva prijevoznika.

''Naglašavamo da Centrotrans Eurolines želi da saradnja ova dva prijevoznika bude korektna i prvenstveno u interesu građana i putnika u BiH'', kazala je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije