Centrotrans čeka zeleno svjetlo Vlade KS

Radiosarajevo.ba
Centrotrans čeka zeleno svjetlo Vlade KS


Radnici GRAS-a od srijede su ponovo stupili u štrajk. Građani su, ponovo primorani koristiti alternativne prevoze ili na posao i u škole ići pješke.

Mnogi su očekivali da će kompanija Centrotrans Eurolines odmah početi sa održavanjem gradskih linija.

Ipak, kako su istakli iz ovog preduzeća, oni su spremni da preuzmu te linije onoga momenta kada dobiju pismene ovlasti od Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva saobraćaja KS za prevoz putnika na području Kantona Sarajevo.

Razlozi za ovakav stav, kako ističu iz Centrotransa, ogledaju se u činjenici da je u prethodnim štrajkovima preduzeća GRAS Centrotrans Eurolines preuzimao određeni broj linija i omogućio građanima prevoz u gradu bez validnog odobrenja Vlade odnosno Ministarstva saobraćaja. Nakon prestanka štrajka GRAS-a je podnosio tužbe sudu zbog nezakonitog održavanja linija gdje se i danas vode sudske rasprave,

Očekujemo od Vlade i resornog ministarstva da uzimajući u obzir interese građana i privrede Kantona Sarajevo hitno donese odluku o povjeravanju prevoza Centrotransu te u skladu sa važećim propisima angažira i druge prevoznike koji ispunjavaju uslove za prevoz putnika na području Kantona Sarajevo, poručuju iz Centrotransa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije