Centar Andre Malraux: počast žrtvama Srebrenice

Radiosarajevo.ba
Centar Andre Malraux: počast žrtvama Srebrenice

Veliko crno platno sa natpisom 'Nous n'oublierons JAMAIS Srebrenica' (Nikada nećemo zaboraviti Srebrenicu) postavljeno je na zgradu Francuskog kulturnog centra Andre Malraux u Sarajevu.

Ovaj gest ostvaren je u suradnji sa Agnes B, poznatom francuskom modnom dizajnericom koja je još od ratnog perioda dokazala svoju privrženost BiH. Agnes B je kreatoricaa prepoznatljivog simbola 'Srce Sarajeva' koji se koristi kao zvanični logo i nagrada Sarajevo film festivala.  

"Postavljanjem crnog platna sa natpisom 'Nikada nećemo zaboraviti Srebrenicu'  želimo odati počast svim žrtvama genocida u Srebrenici i pokazati našu dvadesetogodišnju podršku i odanost borcima za slobodnu, demokratsku, evropsku i multietničku Bosnu i Hercegovinu", izjavili su za radiosarajevo.ba predstavnici Centra Andre Malraux. 

Prostorije Centra nalaze se u ulici Mula Mustafe Bašeskije 8 u Sarajevu (preko puta tržnice Markale), a opširnije o njihovom radu informišite se na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije