Carl Bildt objavio fotografiju s komentarom koji je zaprepastio Bosance i Hercegovce

Radiosarajevo.ba
Carl Bildt objavio fotografiju s komentarom koji je zaprepastio Bosance i Hercegovce

Bivši premijer Švedske, specijalni pregovarač Europske unije u pregovorima o okončanju rata u Bosni i Hercegovini i prvi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini objavio je fotografiju Sarajeva od prije 100 godina uz komentar koji su brojni korisnici Twittera ocijenili kao fašizam.

Bildt je uz fotografiju Sarajeva na kojoj se vidi prelijepa Šeher-Ćehajina ćuprija i na njoj pokrivene žene kako prelaze most objavio komentar koji glasi: 

"Postoji progres u našem svijetu. Ovo je Sarajevo prije stotinu godina ili tako nešto", napisao je Bildt, a u komentarima je dobio odgovore kakve je vjerovatno i zaslužio.

"Računaš li ove ratove devedesetih napretkom?", jedan je od komentara korisnika Twittera.

"Zaista, ovako je Švedska izgledala 1930. godine", napisao je Mirnes Kovač uz fotografije Švedske iz tog perioda.

Jedan je korisnik objavio zanimljivu fotografiju austrijskog kralja i kraljice, a objavljen je i veliki broj fotografija iz opkoljenog Sarajeva tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, gdje se vide sve posljedice barbarskog i potpuno nehumanog i necivilizovanog ponašanja, jednog od najgorih, ako ne i najgoreg koje je svijet vidio od svog nastanka. Znate onu priču o tome kako je Bog stvarao svijet šest dana...

Mi ćemo Vas gospodine Bildt samo podsjetiti na priču o Zejnebi Hardagi i porodici koja je krila svoje sugrađane Jevreje kada je po njih došla zloglasna NDH da ih vodi na strijeljanje u logor Jasenovac. 

"Naš dom je vaš dom", kazala je Zejneba Hardaga Kavilio porodici, i tako su ih i tretirali. Zejneba i Bahrija su poštovale islamsku tradiciju, te su pokrivale lica kada izađu na ulicu. Da Vam gospodine Bildt ne otkrivamo sve, pošto vidimo da volite historiju nema sumnje da ćete istražiti slučaj porodica Hadraga i Kavilio. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije