Budimo ljudi, pokažimo humanost: Ispunite novogodišnje želje štićenika Zavoda u Pazariću

Radiosarajevo.ba
Budimo ljudi, pokažimo humanost: Ispunite novogodišnje želje štićenika Zavoda u Pazariću

Dragi prijatelji, vrijeme da je pokažemo koliko smo humani.

Bliži se vrijeme Nove godine, kada se većina raduje novogodišnjim poklonima.

Tako je i u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, čiji su štićenici za praznik poželjeli ono što im najviše treba.

Pa tako neko želi DVD s crtanim filmovima, nekog će obradovati lak za nokte, nekog papuče, neko želi samo Coca-Colu, nekom treba samo cucla, nekom bojanke, a nekome bilo koja igračka da svira!

Portal Radiosarajevo.ba danas je kontaktirao ovaj zavod gdje smo razgovarali sa Sabinom Čajić.

Čajić nam je kazala kako se radi o štićenicima koji su u Odjeljenju Zovik, ima ih 70.

Socijalnim mrežama se širi spisak njihovih imena i želja, ali mi nećemo objaviti spisak kako bismo zaštitili identitet ove omladine s intelektualnim poteškoćama u razvoju. Tako su nas zamolili i u Zavodu.

Čajić je poručila da je najbolje da svi koji im žele uljepšati praznike, bilo osmijehom ili sitnicom, pozovu direktno Zavod na broj telefona 033 416 638. Tamo će vam reći šta im nedostaje i kako najbolje možete pomoći.

Također, u srijedu 9. decembra, u periodu od 17 do 19 sati,Tea Macan i Aida Feraget su na adresi Zmaja od Bosne 13, Sarajevo i preuzet će vaše donacije za paketiće za Pazarić. Novac ne donosite, samo poklone...

Idemo ljudi, pokažimo humanost!

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije