Apel / Budimo dobri ljudi i pomozimo: Muhamed ima dvije godine i tumor na mozgu

12. 01. 2021. u 11:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 455

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć dječaku Muhamedu Grabusu iz Žepča, koji sa samo dvije godine boluje od epilepsije, a mora operisati i tumor na mozgu.

Zbog epilepsije je hospitaliziran u januaru 2019. godine.

Uprkos adekvatnoj medikamentoznoj terapiji Muhamed je imao i po nekoliko napada dnevno.

Roditelji su odveli dječaka na pretrage u Tursku gdje su ljekari ustanovili da pored epilepsije ima i dobroćudni tumor na mozgu.

Operativni zahvat uklanjanja tumora zakazan je za petak – 15.1.2021. godine, a troškovi operacije iznose 17.780 EUR.

"Bez naše pomoći, njegovi roditelji ne mogu skupiti potrebni iznos, zato vas molimo za podjelu apela. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama pomoći ovoj porodici i omogućiti Muhamedu najbolju moguću njegu i šansu za izlječenje", navodi se u saopćenju.

Muhamedovi roditelji su se prvobitno obratili Udruženju Pomozi.ba kako bismo im finansijski pomogli da dječak ode na dijagnostiku u Tursku, ali su ipak sami uspjeli prikupiti potrebni novac.

Međutim uz uspostavljenu novu dijagnozu tumora na mozgu, roditelji ipak nisu u mogućnosti sami snositi troškove operacije, zbog čega im je potrebna naša i vaša pomoć.

Pomoći Muhamedu moguće je pozivom na telefonski broj 17006 (broj dostupan svim operaterima u BiH), online donacijama na web platformi www.pomoziba.org, ili putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba.

RAČUNI ZA UPLATE

PayPal:

[email protected]

Za uplate iz BiH:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA