Sarajevo / Brusa bezistan: Povodom 11. jula izložba "Masovne grobnice"

10. 07. 2019. u 13:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 14

Povodom obilježavanja 11. jula, genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, Muzej Sarajeva u Brusa bezistanu postavlja izložbu "Masovne grobnice".

Stravični zločini nad nevinim bošnjačkim civilima u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992.-1995. počinjeni na cijeloj teritoriji suverene i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine te nezapamćen krvavi pir Vojske Republike srpske nad 8372 Bošnjaka u zaštićenoj enklavi UN-a Srebrenici 11. jula otkriveni su u više od 750 masovnih grobnica.

 Muzej Sarajeva u Brusa bezistanu postavlja izložbu Foto: Muzej Sarajeva:  Muzej Sarajeva u Brusa bezistanu postavlja izložbu "Masovne grobnice"

"Na izložbi fotografija koje govore sve i nije potreban detaljan opis, nalazi se i karta sa tačno iscrtanim lokacijama masovnih grobnica Bošnjaka", naveli su iz Muzeja Sarajeva.

 Muzej Sarajeva u Brusa bezistanu postavlja izložbu Foto: Muzej Sarajeva:  Muzej Sarajeva u Brusa bezistanu postavlja izložbu "Masovne grobnice"

Na fotografijama su prikazane grobnice u Srebrenici, Prijedoru, Sanskom Mostu, Bratuncu, Miljevićima, Višegradu, Zvorniku, Sokocu i mnogim drugim grobnicama kao i prosekturama u Visokom i Tuzli.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje tokom mjeseca jula 2019. godine. Autor izložbe je Igor Radovanović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA