Breza: Direktor Komunalnog udario blogera

Radiosarajevo.ba
Breza: Direktor Komunalnog udario blogera

Edin Avdukić, čuveni bloger iz Breze o kojem smo pisali u više navrata, fizički je napadnut od strane Muje Muratovića, direktora Javnog preduzeća Komunalno Breza.

"Direktor Komunalnog me fizički napao nedaleko od zgrade Policije. Na foru me udario šakom. Došao je za mnom u policiju i pred policajcima prijetio da će me razbiti ako nastavim pisati o Komunalnom i o njemu. Čak je i policajcima rekao: 'Ima tvor na internetu, zove se Mujica, poredi ga sa mnom'", rekao je Avdukić za Radiosarajevo.ba.

Kako nam Avdukić navodi, razlog napada je njegovo javno prozivanje Muratovića da kaže gdje odlazi novac za obnovu vodovodne mreže u Brezi.



Tvor Mujica

Što se tvora Mujice tiče, on je odnedavno postao redovni junak Avdukićevog bloga i sve češće se "pojavljuje" po Brezi, a građani su mu, navodno, dali ime Mujica.

"Ovih dana pažnju građana Breze najviše privlači mali crno-bijeli sisar koji izgledom uveliko podsjeća na afričkog tvora. Poznato je da ponekad, posebno početkom proljeća, tvorovi dolaze do ljudskih naselja i obično nastanjuju predjele koji se nalaze uz pitku vodu, što djelimično može biti odgovor na pitanje zašto se sisar nastanio u ruševini Komunalnog, međutim ostaje nerazjašnjena misterija kako je afrički tvor  dospio u Brezu. Građani simpatično stvorenje najčešće viđaju u kasnim poslijepodnevnim satima na ulazu u novo stanište, ispred velike pukotine koja vodi u unutrašnjost ruševine," piše Avdukić na svom blogu.


Epilog priče o brezanskoj vodi i bh. Orson Wellesu (INTERVJU)
Ekskluzivni intervju: Edin Avdukić, bloger iz Breze 
Brezanska furka: Orson Welles iz Breze

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije