Brazil: Kidnapovali mladu pred samo vjenčanje

Radiosarajevo.ba
Brazil: Kidnapovali mladu pred samo vjenčanje

U gradu Curitiba na jugu Brazila nedavno je ispred vrata crkve kidnapovana mlada, prenose brazilski mediji, i dodaju da je zbog neobičnosti ovog slučaja čak i policija mislila da se radi o neslanoj šali.

Samo nekoliko minuta pred vjenčanje, grupa lopova je pred crkvom otela automobil u kome se mlada Mariela Correa nalazila zajedno s kumom i prijateljicama.

Oni su zatim automobilom kružili gradom oko dvadeset minuta, a kada su od talaca pokupili sve dragocijenosti, kreditne kartice i novac pustili su ih na slobodu deset kilometara dalje od crkve.

Mlada je odmah potom zamolila vlasnike kuće u čijoj se blizini našla da joj dozvole da upotrebi njihov telefon kako bi se javila mladoženji i objasnila kašnjenje. Zatim je uzela taksi, otišla do crkve i vjenčala se.

- Sve smo tako pažljivo planirali da smo bili uvjereni da će ceremonija i prijem biti savršeni, ali na ovo nismo računali. Međutim, čim su nas kidnaperi pustili samo sam mislila kako želim da nastavim s vjenčanjem, izjavila je mlada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije