Bravo, omladino: Svi učenici iz Bosne osvojili medalje na Evropskoj geografskoj olimpijadi!

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, omladino: Svi učenici iz Bosne osvojili medalje na Evropskoj geografskoj olimpijadi!
Foto: Vlada KS / Čestitamo!

Na 8. evropskoj geografskoj olimpijadi održanoj u Beogradu, svi učenici iz Bosne i Hercegovine su osvojili medalje.

U kategoriji juniora, učenica Sofija Savić osvojila je bronzanu medalju, dok je Imran Tabaković također osvojio bronzanu medalju u kategoriji seniora.

U konkurenciji seniora, naš tim u sastavu Imran Tabaković, Amer Hadžić, Nejra Hajrić i Faris Hodžić osvojio je treće mjesto u takmičenju poster prezentacija.

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje u potpunosti su finansijski podržali putovanje učenika Kantona Sarajevo i tim lidera/koordinatora za geografsko natjecanje profesora Seada Srne na olimpijadu.

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

"Čestitamo učenicima, liderima ekipa, nastavnicima koji su radili sa učenicima i roditeljima. Ovo su većinom učenici osnovnih škola i prvog razreda srednje škole, te smo sigurni da će tim Bosne i Hercegovine i u narednim godinama nizati uspjehe", rekla je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

Podsjećamo, prošle godine naši izvrsni učenici su u Parizu osvojili "srebrnu medalju" iz geografije - prvu u historiji BiH na svjetskim olimpijadama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije