Braći Coen uručena nagrada Dana Davida

Radiosarajevo.ba
Braći Coen uručena nagrada Dana Davida

Oscarom ovjenčani filmaši, braća Joel i Ethan Coen, primili su godišnju nagradu Dana Davida kojom sveučilište u Tel Avivu nagrađuje zaslužne znanstvenike i umjetnike. Dolazak na svečanost na kojoj im je u nedjelju uručena nagrada vrijedna milijun dolara, braći je ujedno bio i prvi posjet zemlji njihove majke.
 
 Prije dodjele Joel Coen rekao je novinarima da je njihova majka živjela u Britanskoj Palestini prije nastanka Države Izrael 1948. godine. Na upit je li ih Izrael dovoljno zainteresirao da u njemu snime svoj sljedeći film, odgovorili su negativno. Pritom su naglasili kako njihova kreativnost izvire iz kulturno poznatog područja, a to je američki srednji zapad gdje su odrasli.
 
Braća Coen su kao scenaristi, producenti i redatelji dobili Oscare za film Fargo 1996. godine i Nema zemlje za starce 2007. Ukupno u karijeri njihova ostvarenja imaju 33 nominacije i šest osvojenih nagrada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije