Bosanka nasjela na lažnu humanitarnu akciju

Radiosarajevo.ba
Bosanka nasjela na lažnu humanitarnu akciju


Bosanka Meliha Bojić, nastanjena u Njemačkoj, odlučila se odazvati apelu za pomoć Elvedinu Deronjiću preko humanitarne akcije koju je s Facebooka "pokrenuo" profil osobe - Milan Dino Pavlović.

Nažalost, ono što Meliha Bojić nije znala jeste da ovo nije pravi profil glumca Milana Pavlovića.

Kako ona navodi, Milan Dino Pavlović je 19. februara, na svom Facebook profilu, pozvao prijatelje i sve Bosance i Hercegovce da pomognu oboljelom dječaku Elvedinu Deronjiću iz naselja Palanka kod Brčkog.

Meliha je odgovorila na akciju i uplatila određenu sumu novca, ipak, poslije je utvrdila da je prevarena.

"Pošto nas je tragična sudbina malog Elvedina veoma dirnula, moj muž i ja odlučili smo da mu novčano pomognemo. Kontaktirali smo Milana Pavlovića, koji nas je, obradovan odzivom, uputio dalje svom, kako je rekao, dobrom prijatelju iz Brčkog Darelu Buljugiji koji, navodno, skuplja novac za malog Elvedina", napisala je Avazu Bojićeva.

"Darel Buljugija bio je izuzetno zahvalan na našoj pomoći te nam je dao sve informacije, na osnovu čega smo mi odmah uplatili novac na njegovo ime preko Western Union banke u Dortmundu.

Obavijestio nas je da je novac podigao i da će odmah kod Elvedina ići da mu to preda. Ubrzo smo ustanovili da je Milan Pavlović svoj Facebook profil deaktivirao, tako da je prekinut svaki kontakt s njim. Pokušali smo kontaktirati Darela Buljugiju, ali je i njegov profil bio blokiran. Sve nam je bilo jasno", navodi se u pismu Melihe Bojić.

Redakcija Avaza kontaktirala je sarajevskog glumca Milana Pavlovića koji je rekao da nije upoznat sa situacijom. Takođe, provjeren je i njegov profil na društvenoj mreži Facebook i bio je aktivan i to pod imenom Milan Pavlović, a ne Milan Dino Pavlović, preko kojeg su Meliha i njen suprug pokušavali pomoći dječaku.

Meliha Bojić ne žali novac već činjenicu da novac neće stići do malenog Elvedina. Redakcija portala Radiosarajevo.ba je već pisala o lažnim računima otvorenim za "pomoć" ovom dječaku. 

Otvoren novi račun za pomoć malon Elvedinu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije