Borba protiv nasilja nad ženama: Pogledajte film 'Dajem ti svoje oči'

Radiosarajevo.ba
Borba protiv nasilja nad ženama: Pogledajte film 'Dajem ti svoje oči'

Kao dio obilježavanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, UN Women i Španska ambasada u Bosni i Hercegovini će upriličiti projekciju filma Dajem ti svoje oči, u sklopu Ciklusa španske kinematografije.

Dajem ti svoje oči će biti prikazan u kinu Meeting Point u četvrtak, 27. novembra u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Ovaj film je zbog prikazivanja nestereotipnog tretmana u borbi protiv nasilja u porodici dobio kritičke pohvale, te osvojio sedam Goya nagrada u 2014 godini. Emitovanje filma će biti popraćeno panel-diskusijom s ambasadoricom Kraljevine Španije u BiH, predstavnicom UN Women ureda u BiH, te dvije stručnjakinje iz oblasti rodno zasnovanog nasilja.

UN Women u Bosni i Hercegovini povodom 16 dana aktivizma pokrenuo je kampanju #NisiSama, koja za cilj ima predstaviti priče osoba koje su preživjele nasilje i osoba koje se u svakodnevnom radu susreću s  rodno zasnovanim nasiljem, prvenstveno nasiljem nad ženama. Projekcija filma Dajem ti svoje oči i panel-diskusija jedan su u nizu događaja koji će biti organizovani tokom kampanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije