Bolji uslovi za održavanje nastave u OŠ Umihana Čuvidina

23. 08. 2013. u 17:08:19 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Učenici i uposlenici Osnovne škole Umihana Čuvidina u Boljakovom potoku od ove će školske godine imati puno bolje uslove za rad.

Stari azbestni krov, koji je godinama prokišnjavao, zamijenjen je novim limenim, a postavljeni su i snjegobrani kao i termička izolacija iznad plafonske konstrukcije.

Također, dotrajala stolarija na dijelu objekta koji je građen 1983. godine zamijenjena je novom, a pri kraju su i radovi na postavljanju termo fasade na školskom objektu, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Ranije se nastava, zbog prokišnjavanja, odvijala u otežanim uslovima, a uposlenici škole bili su prinuđeni, tokom kišnog perioda, u učionicama postavljati kante, a zbog dotrajalih prozora bilo je gotovo nemoguće u toku zime zagrijati prostorije.

U navedene radove uloženo je oko 178.350 KM, od kojih je Općina Novi Grad osigurala oko 128.350 KM, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja 50.000 KM.

Realizacijom projekta škola je dobila sasvim novi izgled, a u velikoj su mjeri poboljšani uslovi za rad svih uposlenih.

Utopljavanjem objekata bit će povećana energetska efikasnost, odnosno postići će se toplije prostorije uz manju potrošnju energije.

U narednom periodu Općina će zajedno s Ministarstvom prostornog uređenja FBiH nastaviti s realizacijom projekta utopljavanja školskih objekata na području novogradske općine.

Planirano je utopljavanje objekta Osnovne škole Dobroševići u Dobroševićima, a u toku je i provođenje procedure izbora najpovoljnijeg ponuđača za zamjenu stolarije na Osnovnoj školi Mehmedalija Mak Dizdar na Otoci, saopćeno je iz Pres službe Općine Novi Grad Sarajevo.

NEMA KOMENTARA