Bolji uslovi za održavanje nastave u OŠ Umihana Čuvidina

Radiosarajevo.ba
Bolji uslovi za održavanje nastave u OŠ Umihana Čuvidina

Učenici i uposlenici Osnovne škole Umihana Čuvidina u Boljakovom potoku od ove će školske godine imati puno bolje uslove za rad.

Stari azbestni krov, koji je godinama prokišnjavao, zamijenjen je novim limenim, a postavljeni su i snjegobrani kao i termička izolacija iznad plafonske konstrukcije.

Također, dotrajala stolarija na dijelu objekta koji je građen 1983. godine zamijenjena je novom, a pri kraju su i radovi na postavljanju termo fasade na školskom objektu, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Ranije se nastava, zbog prokišnjavanja, odvijala u otežanim uslovima, a uposlenici škole bili su prinuđeni, tokom kišnog perioda, u učionicama postavljati kante, a zbog dotrajalih prozora bilo je gotovo nemoguće u toku zime zagrijati prostorije.

U navedene radove uloženo je oko 178.350 KM, od kojih je Općina Novi Grad osigurala oko 128.350 KM, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja 50.000 KM.

Realizacijom projekta škola je dobila sasvim novi izgled, a u velikoj su mjeri poboljšani uslovi za rad svih uposlenih.

Utopljavanjem objekata bit će povećana energetska efikasnost, odnosno postići će se toplije prostorije uz manju potrošnju energije.

U narednom periodu Općina će zajedno s Ministarstvom prostornog uređenja FBiH nastaviti s realizacijom projekta utopljavanja školskih objekata na području novogradske općine.

Planirano je utopljavanje objekta Osnovne škole Dobroševići u Dobroševićima, a u toku je i provođenje procedure izbora najpovoljnijeg ponuđača za zamjenu stolarije na Osnovnoj školi Mehmedalija Mak Dizdar na Otoci, saopćeno je iz Pres službe Općine Novi Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije