Boardanje Titovom, 'lavording', ćevabdžinica Iglu...

Radiosarajevo.ba
Boardanje Titovom, 'lavording', ćevabdžinica Iglu...

Leteće Sarajlije, FOTO: Dženan Kriještorac

Prošla je zima u našoj zemlji ostala zapamćena po ogromnim količinama snijega na kakve inače nismo navikli i, iako je on izazvao kolaps u gradu i donio mnogo problema, Sarajlije su se, u svom dobrom starom prepoznatljivom stilu, fokusirale na očuvanje pozitivnog duha i atmosfere, pa smo tako bili svjedoci različitih ludorija koje su se dešavale u našem gradu.

Nove su discipline tako, od boardanja kroz sami centar, preko autentične bosanske discipline zvane 'lavording', pa sve do ćevabdžinice Iglu i parkour vratolomija u snijegu, prozvane disciplinama ZOI 2012.
Zima nam je opet tu, a da li će biti oštra i ekstremna kao prethodna, ostaje da se vidi; dotad ćemo se fokusirati isključivo na pozitivne stvari i podsjetiti se veselih momenata koje su obilježile prošlu. Krenimo redom:
Najbolje od ZOI 2012.
Boardanje kroz sami centar Sarajeva
 
Sjećate li videa koji je bio apsolutni hit prošle zime? 'Prošetajte' samim centrom Sarajeva na malo neuobičajen način...
 
Ćevabdžinica Iglu!
 
'Ćevabdžinica iglu' bila je prava senzacija i definitivno je zaslužila da se nađe na samom vrhu liste The best of ZOI 2012. Ukoliko ste se u februaru 2012. godine našli u blizini Čengić Vile, mogli ste vidjeti ovo:
 


Ne samo da je svojim izgledom ovaj iglu zaslužio epitet pravog umjetničkog djela, nego mu svakako nije nedostajalo ni autentičnosti u pravom bosanskom stilu.
Zavirili smo unutra i dočekalo nas je je ovo:
 

 
.. i kreativna ekipa u iščekivanju večere...


 
Lavording in Sarajevo
 
Nakon boardanja u centru Sarajeva, prošla je zima sa sobom donijela i nove, autentične sportske discipline, a jedna je od njih i 'lavordanje'.
 
Pogledajte video:
 
Zimske gadosti na balkanski način
 
'Džabe ste čistili', 'Toliko je hladno da čak i sponzoruše ulaze u Yugu', 'Padaj, padaj, munara ti mjera bila' ili: 'Preporučuje se osobama nižim od 150 cm da ne izlaze vani, čisto da se ne izgube' - samo su neki od komentara koji su preplavili internet prošle zime...
 
Chuck Norris u Sarajevu
 
Kako je to izgledalo u noćnim terminima, pogledajte OVDJE, a za još fotografija, posjetite našu Facebook stranicu i fotogalerije Sarajevska zima i Olimpijski snijeg i duh.
 
Vezani članci:
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije