Bjelašnica spremna, sve zavisi od vremenskih prilika

Radiosarajevo.ba
Bjelašnica spremna, sve zavisi od vremenskih prilika

Otvaranje zimske turističke sezone 2012./13. na Bjelašnici bit će održano 22. decembra na Babinom Dolu u 14:00 sati.

Sezonu će zvanično otvoriti ministrica okoliša i turizma FBiH Branka Durić, a u okviru oficijelnog dijela programa predviđeno je obraćanje premijera Kantona Sarajevo Suada Zeljkovića, te direktora ZOl'84 Salke Hasanefendića, saopćeno je iz preduzeća ZOI'84.

''Sve je spremno, ali moramo biti iskreni i priznati da sve zavisi od vremenskih prilika. Gledamo u nebo i nadamo se snijegu, stoga su bilo kakve procjene o eventualno uspješnosti sezone zaista rizične i ne bih se usudio ništa prognozirati. Nadamo se najbolje, radimo na pripremi što boljih uvjeta za naše posjetitelje i mislim da će sve biti dobro'', govori za Radiosarajevo.ba Džemo Bisić, savjetnik direktora KJP ZOI '84.

U okviru Manifestacije Otvaranja sezone bit će upriličen i zabavni program, uz nastup Armina Muzaferije i AKA DEMA benda, ugostitelji će dijeliti besplatnu hranu i piće (u okviru štandova ispred svojih objekata), a ZOl'84 će omogućiti besplatno dnevno i noćno skijanje za sve posjetioce.

U organizaciji ZOl'84 osiguran je koji će saobraćati na relaciji Muzeji - Bjelašnica (u 11 sati ispred Muzeja te s povratkom u 16 sati sa Bjelašnice).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije