Bivši portparol WikiLeaksa objavit će knjigu

Radiosarajevo.ba
Bivši portparol WikiLeaksa objavit će knjigu

Bivši portparol WikiLeaksa Daniel Domscheit-Berg izjavio je u ponedjeljak da priprema knjigu u kojoj će otkriti dobre i loše strane WikLeaksa i svoj odnos s njegovim osnivačem Julianom Assangeom.

Njegova knjiga "Unutar WikiLeaksa: Vrijeme provedeno s Julianom Assangeom na najopasnijem svjetskom websiteu" biće naredne sedmice objavljena u 16 zemalja.

Kako je za AP izjavio Domscheit-Berg, u knjizi će biti opisan razvoj WikiLeaksa, način na koji je finansiran i kontroverze koje su ga pratile, kao i antagonizam koji je vladao između njega i Assangea.

Knjiga će biti objavljena u Njemačkoj, Australiji, Južnoj Koreji, Velikoj Britaniji i još 12 evropskih država 11. februara, saopćila je njemačka izdavačka kuća Econ Verlag.

U SAD-u knjiga će se pojaviti četiri dana kasnije, 15. februara, a uskoro će se naći i u knjižarama u Japanu, Brazilu i Rusiji.

Domscheit-Berg je prošlog mjeseca pokrenuo konkurentsku internet stranicu  OpenLeaks s ciljem da oni koji otkrivaju informacije imaju veću kontrolu nad time ko i na koji način koristi njihove informacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije