Bitka za bebe: Dva inkubatora za Banju Luku

Radiosarajevo.ba
Bitka za bebe: Dva inkubatora za Banju Luku

Nakon što su u Sarajevu juče zvanično uručeni prvi inkubator i dodatna oprema Pedijatrijskoj klinici, danas su u nastavku akcije ''Bitka za bebe'' u Banjoj Luci uručena dva inkubatora - prvi donacija kompanije m:tel, a drugi biznismena Milana Popovića, piše b92.net.

"Uručenjem prvih inkubatora sprovodimo u djelo osnovnu namjeru da u okviru Bitke za bebe stvorimo bolje preduslove za život najmlađih. Sudeći po odzivu korisnika putem humanitarnog broja 1411 i medija, akcija je dobro počela, ali nam predstoji još mnogo zajedničkog truda da bismo došli do cilja i nabavili svih 70 inkubatora koliko je potrebno za porodilišta širom BiH. Zato pozivam sve društveno odgovorne kompanije i institucije da nam se pridruže u ovoj humanoj akciji", rekao je izvršni direktor m:tela za marketing i prodaju Milenko Cvijanović.

M:tel je jučer i danas donirao inkubatore ukupne vrijednosti 58.000 KM, a drugi inkubator za Banju Luku u ime privatnog donatora Milana Popovića uručio je Veran Matić, predsjednik UO Fonda B92. 

"U okviru Klinike postoje dva odjeljenja za zbrinjavanje novorođenčadi, u njima godišnje bude hospitalizirano približno 700 pacijenata iz svih dijelova RS", kazao je dr. Stojislav Konjević, direktor Klinike za dječije bolesti istakavši kako se nada da će sve dječije klinike i porodilišta u RS i BiH na kraju akcije "Bitka za bebe" raditi u znatno boljim uslovima.

"Bitka za bebe'' traje do kraja 2012. godine, a pozivom na broj 1411 svi korisnici m:tel fiksne i mobilne mreže mogu da doniraju 1 KM. Detaljnije informacije dostupne su na siteu bitkazabebe.mtel.ba.

Vezano:

Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu uručen prvi inkubator

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije