Bio žrtva vršnjačkog nasilja: Nedim Sladić progovorio o traumatičnim iskustvima

11
Radiosarajevo.ba
Bio žrtva vršnjačkog nasilja: Nedim Sladić progovorio o traumatičnim iskustvima
Foto: Privatni album / Nedim Sladić

Nedim Sladić, meteorolog FACE TV-a u osnovnoj školi bio je žrtva vršnjačkog nasilja. Njegova priča objavljena je u okviru projekta TVSA Mladima. 

Kako je ispričao, nasilje je doživljavao u višim razredima osnovne škole. Sjećanja pak, ne blijede. 

"Stvari su se počele komplicirati u 5. razredu, a kuliminirale su u 7. Te tri godine su bile zaista poprilično teške, bilo je tu svega, od početaka koji su djelovali kao šala, a završavali su najčešće udarcima, tučnjavom i uvredama", prisjetio se on, kazavši da je tražio pomoć škole, ali da je ona izostala.

Njegova razrednica, kako je kazala, htjela da sjedim sa dječakom za kojeg je znala da ga kontinuirano maltretira, iz dana u dan. 

Vrhunac nasilja doživio je kada su u školskom prostoru s bazenom sklonili Nedimovu odjeću.

"Nakon toga su slikali moj spolni organ, tu fotografiju je vidjela cijela škola i tada sam doživio apsolutno poniženje u vidu podsmjeha. Hodao sam pognute glave, to je utjecalo na samopouzdanje, nisam imao prijatelja i danas mi je jako teško sklopiti prijateljstva. Dođete u situaciji da vi razmišljate šta ste pogrešno uradili, bilo je svega što je teško sabrati u jedan obim spoznaje - kazao je, između ostalog, Sladić.

Nakon traumatičnih iskustava, on je odlučio uzvratiti udarce, jer nije znao kako se dalje nositi sa maltretiranjem. Znog toga mu je smanjeno vladanje.

"To je jedan od najvećih udaraca, jer sam bio primjeran đak, imao sam sve petice osim njene likovne kulture, ispričao je Sladić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije