Bilten MUPa KS: Razbojništvo nad radnicom iz prodavnice

Radiosarajevo.ba
Bilten MUPa KS: Razbojništvo nad radnicom iz prodavnice

Kako je saopćeno u biltenu MUP-a KS za prethodna 24 sata, nepoznata je osoba u petak oko 19.30 sati u prodavnici "Mercator" u ulici Muhameda ef. Pandže do broja 95. (općina Novo Sarajevo), uz prijetnju pištoljem, izvršila razbojništvo nad radnicom Š.S., a tom  prilikom je otuđen novac

O ovome je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca. 

UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE: Policijski službenici Treće PU u petak u 04.00 sata lišili su slobode M.A., rođenog 1986., iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. 

On je u 11.20 sati, nakon kriminalističke obrade ,otpušten iz službenih prostorija Treće PU, saopćeno je iz MUP-a, navodi Fena. 

R.H. I MALOLJETNI A.A. UHAPŠENI ZBOG RAZBOJNIŠTVA: Policijski službenici Prve PU u petak u 04.15 sati lišili su slobode R.H., rođenog 1994., iz Sarajeva, i maloljetnog A.A., rođenog 1996., iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili razbojništvo na štetu S.D. iz Sarajeva. 

Oni su u 12.20 sati, nakon kriminalističke obrade, otpušteni iz službenih prostorija Prve PU. 

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI: Policijski službenici Prve PU u petak u 12.00 sati lišili su slobode K.N., rođenog 1971., iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari. 

On je istog dana, nakon kriminalističke obrade, otpušten iz službenih prostorija Prve PU, saopćeno je iz MUP-a, navodi Fena.  

OD V.F. ODUZET PIŠTOLJ: Policijski službenici Treće PU u petak u 21.05 sati lišili su slobode V.F., rođenog 1953., iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 52. Zakona. 

Kod njega je pronađen i oduzet jedan pištolj za koji nije posjedovao odobrenje nadležnog organa. 

Uhapšeni je je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

URUČENO 411 PREKRŠAJNIH NALOGA: U toku proteklog dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 411 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 46 vozača. 

Iz saobraćaja je isključeno devet vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri osobe bez položenog vozačkog ispita, tri osobe koje su upravljale motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i osam neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije