Bilbordi važniji od Vijećnice i Inat kuće

Radiosarajevo.ba
Bilbordi važniji od Vijećnice i Inat kuće

Nakon otvorenog pisma prodekana Akademije likovnih umjetnosti Srđe Hrisafovića gradonačelniku Sarajeva, a povodom reklamnih bilborda postavljenih uz šetnicu na Obali Maka Dizdara, našoj redakciji javio se i arhitekta Riad Drino.

Uz prateće fotografije, Drino je ukazao da su veliki bilbordi također postavljeni i u blizini Vijećnice zaklanjajući pogled na ovu građevinu, koja je simbol ovog grada.

„Mjesto i dimenzije bilborda su neprimjerene i odražavaju krajnje nepoštovanje okoline, neukus, nestručnost te bahat pristup problemu, kao što su intervencije u staroj gradskoj jezgri. Kako je moguće da se ovakvo nešto dogodi pored odjela za urbanizam pripadajućih općina, Zavoda za zaštitu spomenika, Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo...“, smatra Drino.

Prema našim saznanjima, dozvole za postavljanje reklamnih konstrukcija izdao je pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove i prostorno uređenje Hamdo Karić, čije izjašnjenje očekujemo već cijeli dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije