Bijela platna širom BiH za poruke o nestalim osobama

Radiosarajevo.ba
Bijela platna širom BiH za poruke o nestalim osobama

Omladinski pokret "Revolt", u saradnji sa Inicijativnom mladih za ljudska prava (YIHR), danas u Tuzli i Sarajevu te drugim gradovima organizuje akciju obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba.


Akcija se organizira u sklopu projekta ''Budućnost sjećanja'' koji je finansiran od strane ICMP-a (Međunarodne komisije za traženje nestalih osoba)

U akciji će biti postavljena bijela platna na kojem će aktivisti i prijatelji Inicijative mladih za ljudska prava te građani ispisivati poruke posvećene problemu ''nestalih osoba''

Također će se dijeliti razglednice na kojima će građani imati priliku da upišu svoje komentare i pitanja za relevantne institucije. Platno i razglednice s porukama bit će izloženi u Mostaru na sutrašnjoj centralnoj manifestaciji obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba.


Međunarodni dan nestalih osoba, 30. avgust, obilježava se širom svijeta, posebno u zemljama u kojima je aktuelan problem traženje nestalih osoba. Među tim zemljama je, podsjeća novinska agencija Fena, i Bosna i Hercegovina.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije