BIHAMK: Nova vozila za pomoć na cesti

Radiosarajevo.ba
BIHAMK: Nova vozila za pomoć na cesti
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Svečanost povodom zvanične primopredaje doniranih dječijih autosjedalica Austrijskog auto-touring kluba (ÖAMTC) i puštanje u rad osam novih BIHAMK-ovih patrolnih vozila te vučnog ekovozila na plinski pogon upriličena je danas u Sarajevu. 

Ova vrijedna donacija sastoji se od oko 300 polovnih dječijih autosjedalica namijenjenih članovima BIHAMK-a. Uručenjem jedne autosjedalice dugogodišnjem članu BIHAMK-a na svečanosti je simbolično označen početak akcije besplatne raspodjele doniranih autosjedalica članovima BIHAMK-a, koja će poboljšati cestovne sigurnosti najranjivijih učesnika u saobraćaju u Bosni i Hercegovini.

U toku današnje ceremnonije pušteno je u rad osam novih BIHAMK-ovih vozila za pomoć na cesti te prvo eko-vozilo za prevoz havarisanih automobila na  plinski pogon. Radi se o šest novih vozila pomoći na cesti opremljenih po najstrožim evropskim standardima,  a osim  novih vozila, puštena su u rad i dva vozila za pomoć na cesti  koja je BIHAMK-u donirao  ÖAMTC. 

Kupovina eko-vozila, koju je finansijski  pomogao Fond za zaštitu okoliša FBiH samo je jedan u nizu koraka ka očuvanju životne sredine, a planirano je da se u narednom periodu nastavi s nabavkom sličnih ekološki prihvatljivih vozila koja će zamijeniti  postojeća vozila sa konvencionalnim pogonom.    

Pogledajte fotografije sa današnje ceremonije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije