Biblio – kombi dar Biblioteci za slijepe

Radiosarajevo.ba
Biblio – kombi dar Biblioteci za slijepe

(Tekst bez intervencija preuzimamo sa Manjine.ba, portala za sve manjinske i deprivilegirane skupine)

Ambasada Kuvajta u BiH, u saradnji s organizacijom “Kuvajtski komitet za pomoć”, donirala je danas kombi vozilo direktoru Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini Sakibu Plehu.

Direktor Biblioteke je  kazao  da će vozilo biti korišteno dva puta mjesečno za dostavu knjiga slijepim korisnicima u isturenim odjeljenjima Biblioteke u Bihaću, Tuzli, Mostaru, Goraždu, Gradačacu, Zenici i Travniku, za odvoz bibliotečke građe i njenu dostavu na kućne adrese starim, bolesnim i samohranim korisnicima Biblioteke u Kantonu Sarajevo.

Dodao je da Biblioteka radi u punom kapacitetu, iako njen status kao jedne od sedam institucija kulture od državnog značaja do danas nije riješen te da opstaje isključivo zahvaljujući projektima, dobrim ljudima i velikom entuzijazmu radnika.

Ambasador Kuvajta u BiH Mohammad Fadil Khalaf naglasio je da je ideja za ovu donaciju proizašla iz razgovora s direktorom “Kuvajtskog komiteta za pomoć” Mohammadom Abouom El-Ardatom i poznatim humanitarcem i donatorom Jusufom Jasminom Al-Hadjijom.

Podsjetio  je i na krvoproliće u Siriji te ukazao na nužnost da se ono što prije zaustavi. Povukao je paralelu između situacije u Sirji s onom u ratnoj BiH, naglasivši da je BiH pokazatelj da je suživot različitih konfesija moguć.

Direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini Sakib Pleh uručio je zahvalnice ambasadoru Khalafu i humanitarcu Al-Hadjiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije