BH Telecom poslodavac godine za osobe s invaliditetom

Radiosarajevo.ba
BH Telecom poslodavac godine za osobe s invaliditetom

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, jučer (četvrtak) u Sarajevu održana ceremonija dodjele nagrada poslodavcima koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom.

Kompaniji BH Telecom je na svečanosti dodjeljeno značajno priznanje Poslodavac godine za osobe sa invaliditetom u FBiH za 2013. godinu čime je istaknut izuzetan doprinos kompanije u oblasti podizanja svijesti javnosti o radnim sposobnostima osoba sa invaliditetom, kao i ukazano na aktivan angažman BH Telecoma na integraciji ovih osoba u društveni život.

Tokom ceremonije je istaknuto da su u BH Telecomu uposlene 223 osobe sa invaliditetom, a posredstvom sponzorskih ugovora i donacija kontinuirano se pomažu brojni projekti i aktivnosti osoba sa invaliditetom čime se na najbolji način iskazuje društveno odgovorna praksa kompanije.

Kampanju Poslodavac godine sa invaliditetom u FBiH već petu godinu provode nevladine organizacije Inicijative preživjelih od mina i Centar za razvoj i podršku, u saradnji sa portalom Posao.ba. Promocijom pozitivnih praksi zapošljavanja, kampanjom se nastoji doprinijeti promjeni stavova poslodavaca i javnosti uopšte o zapošljavanju osoba sa invaliditetom i ekonomskoj opravdanosti takvih inicijativa.

Kampanja istovremeno promovira radne sposobnosti i vještine osoba sa invaliditetom i zagovara stvaranje radnih mjesta koja će omogućiti zaposlenje osoba sa invaliditetom uz puno poštovanje njihovog dostojanstva.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije