BH Telecom: Krađa kablova, kvar na fiksnoj mreži u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
BH Telecom: Krađa kablova, kvar na fiksnoj mreži u Sarajevu

Obavijest o prekidu telekomunikacionih usluga

U noći sa utorka na srijedu, 4-5. juna 2013, u ulici Bulevar Meše Selimovića bb u Sarajevu nepoznati počinioci su otuđili više kablova različitih kapaciteta (cca 1200 parica) na fiksnoj pristupnoj mreži BH Telecoma.

Zbog ove krađe došlo je do prekida u korištenju telekomunikacionih usluga BH Line mreže u ulicama Bulevar Meše Selimovića, Kodžina, Majdanska, Prvomajska, Sulejmana ef. Musića,  Safeta Hadžića, Vejsila Čurčića i  Višegradska.

„Odmah po uočenim problemima stručne ekipe BH Telecoma su izašle na teren i počele sa aktivnostima na otklanjanju nastalog oštećenja i normalizacije pružanja telekomunikacionih usluga. O incidentu je odmah obaviješten i MUP KS koji je izvršio uviđaj na licu mjesta.

Ekipe BH Telecoma još rade na otklanjanju nastalog kvara te se danas u toku dana očekuje normalizacija telekomunikacionog saobraćaja u navedenim ulicama“, saopćeno je iz BH Telecoma.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije