Bh. ljepotice spremne za goste, počinje sezona

Radiosarajevo.ba
Bh. ljepotice spremne za goste, počinje sezona
/ Foto: Oc Jahorina

Jutros je cijelu zemlju obavio sniježni pokrivač, a snijeg trenutno pada na bh. planinama. 

"Visina snijega u Babinom Dolu je 25cm, a temperatura jutros u 7.00 sati iznosila je -5C, a na vrhu Bjelašnice ima 30 cm, a temperatura je -13C", rekla je za Radiosarajevo.ba Mumera Šehić, glasnogovornica preduzeća ZOI'84. 

Na Igmanu, u Malom polju je visina snijega 15cm, a na Velikom polju 25cm, dodala je Šehić i napomenula da je otvaranje Sezone zvanično planirano za 15.decembar kao i ranijih godina.

Jutros je na Jahorini u 8 sati izmjereno -10 stepeni, a snijega ima oko 10 centimetara. 

"Sve je spremno za zimsku sezonu i ako snijeg nastavi padati skijalište ćemo otvoriti ranije nego je to planirano", rekla je za Radiosarajevo.ba Zorica Jovanović rukovoditeljica Službe marketinga i prodaje Olimpijskog centra 'Jahorina'.

Napomenula je da je skii opening planiran za 13. i 14. decembar, te da će 14. decembra ljubitelji skijanja moći uživati u besplatnom skijanju na stazi na Jahorini. 

"Ljubiteljima skijanja će značiti i to što će do 20. decembra moći skijati po sniženim cijenama ski pass-a koji je u pretprodaji 24 KM dnevno, a poslije će cijena biti 37 KM", rekla nam je Jovanović. 

Na Vlašiću je snijeg preko 50 cm, a i dalje pada, potvrđeno nam je sa ove planine. 

"Temperatura je trenutno -6 stepeni, ratrakti rade na čišćenju prilaza do staze i sve je spremno za sezonu", rekla nam je Željka Pendeš iz hotela na Vlašiću. 

Potvrdila nam je da gostiju ima, te da su se mnogi iznenadili količinom snijega koji je napadao. 

Sigurno je da su se ljubitelji snijega i zimskih aktivnosti posebno obradovali i da već planiraju na koju će od bh. ljepotica već sljedeći vikend. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije