Bh. fotografi u akciji za pomoć Zavodu Drin

Radiosarajevo.ba
Bh. fotografi u akciji za pomoć Zavodu Drin
/ Foto: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo


Humanitarna izložba radova nekoliko bh. fotografa printanih medija - I oni su djeca održana je u četvrtak u Sarajevu u cilju pomaganja rada Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" u Fojnici.

U humanoj akciji i izložbi učestvovali su: Dženan Kriještorac, Muhamed Tunović, Fuad Fočo, Ivan Šebalj, Jasmin Brutus, Milutin Stojčević, Mario Iličić, Stojan Lasić, Aleksandar Čavić, Dado Ruvić, Almir Panjeta, Mia Bezjak, Mirza Subašić, Zoran Kanlić i Marijan Karaula.

Petnaest fotografa je doniralo po nekoliko svojih radova, a sva sredstva od prodaje tih fotografija bit će usmjerena za opremanje kabineta za muzikoterapiju najmlađih korisnika Zavoda.

Fotoreporteri iz BiH već su ranije zajedno s kolegama iz Hrvatske organizirali uspješnu izložbu pod nazivom "Svjetlom za život", koja je održana u Sarajevu, Livnu i Zagrebu, kojom su pomogli obnovu livanjskog porodilišta.

Organizator i jedan od izlagača ove izložbe Fra Marijan Karaula zahvalio je svim prisutnima koji su došli i svim medijima koji su na bilo koji način promovisali ovu izložbu.


Almir Panjeta (Foto: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba)

Među prisutnima su bili i visoki politički zvaničnici Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, zatim Ivica Šarić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo te Vjekoslav Čamber, federalni ministar rada i socijalne politike i drugi. Mnogi od njih kupili su najmanje jednu od izloženih fotografija.

"Uvijek je zadovoljstvo pomoći. Ako je moguće pomoći sa onim što radimo, onda je to zadovoljsvo još veće. Kada su me pozvali bez ikakvog ramišljanja sam prihvatio da ću učestvovati i nekome pomoći. Često uz fotoreportere vežu one situacije gdje su problemi, gdje gori, gdje neko puca te smo se nas petnaest fotoreportera iz različitih redakcija skupili na jednom mjestu kako bismo ovim humanim gestom nekome pomogli", rekao je za portal Radiosarajevo.ba Almir Panjeta, fotoreporter Slobodne Bosne i jedan od izlagača na izložbi.


Dženan Kriještorac (Foto: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba)

Za naš portal govorio je još jedan od fotoreportera, Dženan Kriještorac iz Oslobođenja, koji nam je kazao:

“Čast je učestvati na ovakvoj jednoj izložbi u kojoj našim radom možemo pomoći drugima. Drago mi je da se odazvao veliki broj fotografa koji su se po prvi put udružili kako bi pomogli rad Zavoda Drin. Izložbu ćemo organizovati i naredne godine, te se nadam da će posjećenost izložbe biti još veća, te koristim ovu priliku da pozovem sve zainteresovane da nam se pridruže na sljedećoj izložbi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije