Besplatni udžbenici za 5.000 osnovaca

Radiosarajevo.ba
Besplatni udžbenici za 5.000 osnovaca

Kantonalno ministarstvo obrazovanja i nauke u Sarajevu ove je godine osiguralo novac za besplatne udžbenike za 5.000 učenika osnovnih škola na području Kantona.
 
Besplatni udžbenici obezbijeđeni su za sve učenike prvog razreda osnovne škole, te udžbenike za učenike osmog razreda devetogodišnje škole iz sljedećih kategorija: učenici iz porodica u stanju socijalne potrebe; učenici romske nacionalnosti, učenici iz porodica u kojima se troje i više djece školuju (bez obzira o kojem nivou obrazovanja se radi).
 
Na ovaj način će za 4.000 učenika prvog razreda i za 1.000 učenika osmog razreda devetogodišnje osnovne škole biti obezbijeđeni besplatni radni udžbenici sa mogućnošću korištenja ovih udžbenika u naredne tri školske godine.
 
„S obzirom da je Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo i u prethodnom periodu kroz realiziranje projekta nabavke-raspodjele besplatnih udžbenika obezbijedilo korištenje besplatnih udžbenika za 75% učenika koji pohađaju osnovnu školu, nastavak projekta predstavlja naše opredjeljenje da, u skladu sa finansijskim mogućnostima, u najskorije vrijeme osiguramo besplatne udžbenika za sve učenike koji pohađaju osnovnu školu na području Kantona Sarajevo, što ujedno predstavlja i našu zakonsku obavezu“, stoji u saopštenju Ministarstva.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije