Besplatan iftar na otvorenom za građane Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Besplatan iftar na otvorenom za građane Sarajeva
/ Foto: Agencija Anadolija

Nakon prvog ovogodišnjeg iftara koji je priređen u Srebrenici 10. jula, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine za više stotina građana u petak je priređen iftar na obali Miljacke.

"Bayrampasa općina već devet godina provodi ovaj projekat i uz Božiju pomoć, nastavićemo i dalje. Ovo je kulturni projekat, društveni, koji ima za cilj da gradi mostove između duša bosanskog i turskog naroda. Veoma sam sretan što je ovaj projekat ovako uspješan i želim svima čestitati Ramazan", kazao je za agenciju Anadolija načelnik općine Atila Aydiner.

Na iftarskom meniju Bereket konvoja su se našli somuni, voda, meso sa krompirom, riža i slatko.

Konvoj sačinjava tim od približno 150 ljudi, koji su većinom studenti, a takođe imaju i pokretnu kuhinju i sva jela pripremaju na licu mjesta. Stolice, stolove i sve što je potrebno donijeli su sa sobom, a potrepštine za iftar, obrok nakon dnevnog posta muslimana koji traje od zore do zalaska sunca, kupuju u zemljama u kojima priređuju iftar.

Nakon Sarajeva, konvoj će u subotu posjetiti Mostar, zatim Plav, Kosovo, Albaniju, Makedoniju, Bugarsku i Grčku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije