Berlin: Novinari aplauzom dočekali Senadu i Nazifa, berača željeza

Radiosarajevo.ba
Berlin: Novinari aplauzom dočekali Senadu i Nazifa, berača željeza
/ Foto: Radiosarajevo.ba

Suradnik Radiosarajeva iz Berlina javlja: nakon održane projekcije za novinare, Senada i Nazif Mujić, akteri filma 'Epizoda u životu berača željeza' na press konferenciji dočekani su aplauzom.

Nesvakidašnja je praksa da novinari na ovakav način 'nagrade' aktere filma prije zvanične premijere. Danis Tanović je, odabirom teme i odlukom da u filmu 'glume' osobe kojima se događaj u stvarnom životu desio, očito je učinio pravu stvar.

U izjavi za Radiosarajevo.ba Amra Bakšić Čamo, producentica filma, kaže kako u našoj ekipi vlada vedra atmosfera:"Na presici su i mnogi odgovori prekidani aplauzom, što nam ulijeva optimizam", rekla je. 

U Berlinu se, osim Senade i Nazifa Mujića, nalazi i njihov šestomjesečni sin Danis, koji je rođen nakon snimanja filma. Mnoga od novinarskih pitanja upućena ovom bračnom paru, odnosila su se na život romske manjine u Bosni i Hercegovini.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila producentica filma Amra Bakšić Čamo, bh. premijera filma očekuje se na Sarajevo film festivalu

Senada Mujić, žena koja je nosila mrtvo dijete u utrobi i čiji je život bio doveden u pitanje zbog činjenice da nije posjedovala zdravstvenu knjižicu, rekla je kako je pristala da se snimi film o njoj i njenom slučaju kako se to ne bi više nikada ne bi ponovilo ni jednoj ženi.     

Svjetska premijera filma 'Epizoda u životu berača željeza' na programu je Berlinskog filmskog festivala danas u 16,00. Sretno!

Ekskluzivni intervju sa Danisom Tanovićem koji je dao našem portalu uoči putovanja u Berlin pročitajte na ovom linku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije