Beograd: Međunarodni sajam tehnike

Radiosarajevo.ba
Beograd: Međunarodni sajam tehnike

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, koji će okupiti oko 700 izlagača iz 28 zemalja svijeta, počinje u ponedjeljak na Beogradskom sajmu, a predstavit će suvremene tehnologije iz oblasti automatizacije, robotike, bežične komunikacije i drugih oblasti.

Na 55. sajmu tehnike bit će predstavljeno oko 170 tehnoloških noviteta, a čak 77 njih je iz oblasti Integra, odnosno kompjuterske integracije i automatizacije svih procesa.

Na sajmu koji će trajati do petka 13. maja bit će predstavljena i 34 nova proizvoda iz oblasti klimatizacije, elektroenergetike, elektronike i rasvjete.

Ova najstarija sajamska manifestacija u Beogradu, koja se održava od 1937. godine, okupit će oko 350 izlagača iz Evrope, zemalja regije, zatim Japana i Republike Koreje, a prvi put predstavit će se i izlagači iz Narodne Republike Kine.

Na Sajmu tehnike, koji se održava pod sloganom "Tehnički nokaut", bit će organizirane i nacionalne izložbe Češke, regije Hessen iz Wisbadena i Slovačke, dok će Hrvatska i Slovenija imati grupne nastupe izlagača.

Tradicionalno najviše izlagača dolazi iz Njemačke, Češke, Austrije i Italije, dok će se i ove godine predstaviti tvrtke koje svoje štandove na sajmu imaju već 30 godina - "Krušik" iz Valjeva, "ABS Minel" iz Beograda, "Metalac" iz Gornjeg Milanovca , zagrebački "Končar" i druge.

U okviru grupnog izlagačkog koncepta predstavit će se i Privredna komora Srbije (PKS) koja će na svom štandu organizirati susrete gospodarstvenika iz zemalja članica Zone slobodne trgovine u središnjoj Evropi (CEFTA), prenosi Tanjug.

Privredna komora Srbije će na Sajmu tehnike, zajedno s Privrednom komorom Luksemburga i njemačkom kompanijom "Handwerk International", organizirati i susrete poslovnih ljudi "B2 fair".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije