Beograd: Luka Bojović tužio Brankicu Stanković

Radiosarajevo.ba
Beograd: Luka Bojović tužio Brankicu Stanković

Tekst objavljen u rubrici "Šta drugi pišu" preuzimamo s portala B92.

Autorka Insajdera Brankica Stanković otkrila je, na skupu “Profemina”, da ju je prije mjesec dana Luka Bojović tužio zbog objavljivanja službenih dokumenata.

Riječ je o policijskim dokumentima objavljenim u knjizi Insajder - moja priča, u kojoj je Stankovićeva iznjela detalje iz svog života, na primjer, zašto je dobila policijsko obezbeđenje ili kako je u jednom trenutku morala da se skloni iz Beograda.

Stanković je u knjizi, između ostalog, objavila i službena dokumenta, koja su zavedena u MUP-u i drugim nadležnim institucijama, a u kojima se navodi da je kupljen snajper za njenu likvidaciju, te da iza toga stoji Luka Bojović.

Iako je knjiga objavljena prije šest mjeseci i sadrži brojne informacije i dokumenta iz nadležnih insitucija o ugrožavanju njene bezbijednosti, do sada nije bilo reakcija niti odgovornih u institucijama, niti stručne javnosti. Kako je Brankica Stanković na skupu “Profemina” ironično primjetila, jedina reakcija koja je za to vrijeme stigla, jeste tužba Luke Bojovića.

“U tužbi se navodi da službena beleška sa operativnim podacima predstavlja tajni dokument i da ne može biti objavljena. Informacija da Luka Bojović stoji iza toga nije moja informacija već zvanični podatak MUP-a. Tako ispada da neko naruči vaše ubistvo, vi to objavite, pa vas on tuži jer je to ‘službena tajna’”, kazala je Stanković. 

Luka Bojović, jedan od najtraženihih kriminalaca srpskog podzemlja, uhapšen je 9. februara 2012. godine u Valensiji zbog sumnje da je odgovoran za više teških krivičnih djela. I dalje u Španiji, u ekstradicionom pritvoru gdje čeka na rješnje o izručenju Srbiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije