BBI Centar: Lažna dojava o bombi

Radiosarajevo.ba
BBI Centar: Lažna dojava o bombi
/ FOTO: Samir Cacan, Radiosarajevo.ba

U petak, nešto prije podneva, BBI centar u Sarajevu zaprimio je dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi

Odmah je izvršena evakuacija svih uposlenika i građana koji su se našli u zgradi, a ubrzo zatim u centar su stupili operativci koji su izvršili pregled objekta.

Nakon trosatne provjere, za Radiosarajevo je potvrđeno da se radilo o lažnoj dojavi, te da će Centar uskoro biti otvoren. 

Podsjećamo, ovo je već drugi slučaj lažne dojave o postavljenoj bombi u centru. Prošli put ovo se desilo krajem jula 2012. godine

Parking se neće naplatiti

S obzirom da je BBI centar bio zatvoren, a građani evakuisani, do svojih automobila nisu mogli doći ni vlasnici koji su ih parkirali na jednom od 3 nivoa podzemne garaže. Pitali smo odjel korporativnih komunikacija ovog centra  kako će se vršiti naplata parkinga za aute koji se trenutno nalaze u garaži: 

"Od 12,00 kada smo primili informaciju o dojavi eksplozivne naprave do završetka pregleda objekta, parking se neće naplaćivati. Vozila parkirana prije evakuacije platit će račun parkiranja samo do 12,00." 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije