BBC će snimati u Sarajevu svoj svjetski poznati program

Radiosarajevo.ba
BBC će snimati u Sarajevu svoj svjetski poznati program
Foto: BBC / The Arts Hour on Tour

BBC World Service će snimati u Sarajevu svoj svjetski poznati program pod nazivom The Arts Hour on Tour. Na pozornici će svirati nevjerovatni muzičari: Dubioza kolektiv i Helem Nejse, a u diskusiji će učestvovati nagrađivana režiserka Snijega i Djece Sarajeva, Aida Begić, Jovan Marjanović iz Sarajevo Film Festivala, konceptualna umjetnica Smirna Kulenović i komičar Filip Andronik. 

Sa njima će Nikki Bedi sa BBC-ja razgovarati o ulozi koju umjetnici i kreativci imaju u stvaranju nove ere kulturnog života u Sarajevu.

Program će biti emitiran širom svijeta na BBC World Service u subotu, 26. oktobra i bit će dostupan, nakon toga, na internet stranici BBC World Service, www.bbcworldservice.com/artshour .

The Arts Hour on Tour je mjesečna emisija o umjetnosti koju realizira BBC World Service, a koja istražuje savremenu kulturu u velikim gradovima širom svijeta. Sa muzikom uživo, slam poezijom, komičnim nastupima, velikim imenima koji se pojavljuju i bogatom diskusijom, serija približava slušaocima atmosferu kao da su i sami lokalci.

Datum snimanja: petak, 11. oktobar 2019. Ulaznice su BESPLATNE online na www.pozoristemladih.ba.

O BBC World Service-u

BBC World Service emituje vijesti širom svijeta na engleskom, kao i na još 41 jeziku putem radija, TVa i interneta, sa publikom od 319 milion nedjeljno. Kao dio BBC World Service, BBC Learning English podučava publiku širom svijeta engleskom jeziku. Za više informacija, posjetite bbc.com/worldservice. BBC World Service English ima sedmičnu publiku od 97 miliona širom svijeta. BBC News privlači sedmično 394 milion ljudi koji slušaju njegove međunarodne vijesti, koje se emituju na BBC World Service, BBC World News televizijskom kanalu i na bbc.com/news.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije