Banjalučki bend Kartofel osvetnik u 80. KUPEK-u

Radiosarajevo.ba
Banjalučki bend Kartofel osvetnik u 80. KUPEK-u

Jubilarni KUPEK br. 80 proslavljen je radno. Posljednje dane 2013. Godine KUPEK se, kako je to prigodno za ovo doba godine, bavi maliganskim isparenjima. U jednom takvom druženju nastao je album Depopivo banjalučkog benda Kartofel osvetnik.

U Banjaluci postoji jedan pub, a u njemu caruju Rodney i Delboy, Milwall, a ako se kojim slučajem ili  namjerom zateknete tamo kroz kakofoniju mase čut ćete jedan dubok muški glas. On će pričati o ćukama, o šalterušama, o pijanim komšijama, o običnim stvarima na neobičan način. On se zove Aca Marković, a medij kojim će vam se obratiti se zove bend Kartofel osvetnik. Kartofel je odnedavno u vlasništvu i svog albuma prvijenca.

Kartofel zaslužuje pažnju ne samo zbog toga jer je riječ o jedinstvenom bendu kojeg čine profesionalni muzičari i, kako je to jednom prilikom rečeno, muzički naturščik – Aca Marković, prvo vatrogasno crijevo i prvi brk, a što da ne i prvo pero grada Banjaluke.

U ovom, recimo, jubilarnom KUPEK-u br. 80 poslušajte mudrolije Ace Markovića, u vidu razgovora, ali i u vidu pjesama sa albuma. I da, otvorite pivo!

Omladinke KUPEK-a i ovog puta predstavile su novu kompilaciju. Kompilacija se zove Tragovi, a predstavljena je kao indie kompilacija HR bendova.

Poslušajte 80. izdanje KUPEK-a, a album u cjelosti možete pronaći ovdje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije