Banja Luka: Panoramski minibus i teleskop upotpunili turističku ponudu

AA
Banja Luka: Panoramski minibus i teleskop upotpunili turističku ponudu

Banj brdo, popularno banjalučko izletište od danas je bogatije za dva nova sadržaja. Od danas je u funkciji turistički panoramski minibus koji građane Banjaluke i turiste vozi do ovog izletišta, a na vrhu Banj brda postavljen je panoramski teleskop.

"Banj bus" saobraćanje pet puta dnevno radnim danom, te deset puta dnevno vikendom do kraja ljetne turističke sezone, 30. septembra.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke rekao je da su na 27. juli Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine, Krajišnika, u Drugom svjetskom ratu odlučili su da Banjaluci podare i sadržaje za današnje i buduće generacije.

"Nadam se da će panoramski minibus biti dobro rješenje i za turiste i za starije građane koji su često pitali na koji način da dođu na ovaj vidikovac", rekao je Radojičić i najavio nastavak uređenja Banj brda.

Ilija Trninić iz banjalučkog "Rotary kluba" rekao je da su podržali projekat "Gledaj da doniraš" tako što su postavili panoramski teleskop.

"Prije nekoliko decenija u blizini spomenika takođe je bio panoramski teleskop gdje su građani mogli da vide panoramu grada i mi smo se odlučili da to vratimo gradu", rekao je Trninić.

Prema njegovim riječima sav prihod od upotrebe telelskopa ide u humanitarne svrhe.

Irena Radojević, direktor Turističke organizacije Banja Luka rekla je da je će dva noviteta na Banj brdu uskoro biti uključena u turističku ponudu grada.

"Ovo mnogo znači i za lokalno stanovništvo i za turističku ponudu, jer više neće biti problem kako dođi do spomenika i gdje parkirati", rekla je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije