Banja Luka: Nestao uzorak hrane kojim su se otrovali studenti

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Nestao uzorak hrane kojim su se otrovali studenti

Direktor banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" Milan Komljenović izjavio je danas da je nestao uzorak hrane kojom su se u menzi otrovali studenti.

"Zatražili smo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da provede istragu zbog nestanka uzorka hrane, a protiv četiri radnika koji su odgovorni biće proveden disciplinski postupak", rekao je Komljenović novinarima, nakon što je u studentskoj menzi ručao sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske Slobodanom Stanićem

On je, javlja Frontal, naveo da postoji više mogućnosti za nestanak uzorka hrane: "Možda je neko od radnika iz straha bacio uzorak kada je vidio da dolazi kontrola, možda je to neko učinio iz nemara. U svakom slučaju istraga će pokazati o čemu je riječ."

Komljenović ne vjeruje u neku vrstu sabotaže, ali da je ne treba isključiti. 

On je dodao da se pretpostavlja da su se studenti otrovali piletinom. "Indikativno je da je ta piletina dopremljena i u studentsku menzu u kampusu i da se tamo niko nije otrovao. Piletina je nabavljena u petak, 5. jula, i bila je uredno deklarisana", istakao je Komljenović, navodeći da se svaki dan nabavlja svježe meso i da su svi dosadašnji inspekcijski nalazi hrane bili uredni.

Stanić je danas, nakon posjete Kliničkom centru Banjaluka, rekao da je stabilizovano zdravstveno stanje 16 studenata koji su hospitalizovani u Klinici za infektivne bolesti zbog trovanja hranom, dok je trinaestero studenata pušteno kući.

Studenti su se hranom u menzi otrovali u petak, 5. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije