Banja Luka će Općini Čelinac večeras isključiti vodu

Radiosarajevo.ba
Banja Luka će Općini Čelinac večeras isključiti vodu

Banjalučko preduzeće "Vodovod" isključit će danas u poslijepodnevnim i večernjim satima vodu općini Čelinac.

Na ovaj korak odlučili su se zbog, kako navode, enormno velike potrošnje u nekim dijelovima Banja Luke zbog čega je došlo do problema u vodosnabdijevanju najvećeg grada RS.

Treba podsjetiti da su prije problema s vodom, između ova dva vodovoda postojali i oni finansijski. Naime, čelinački "Vodovod“ duguje banjalučkom oko 2,2 miliona KM, ali reprogram dugova još nije potpisan, jer je zatraženo dodatno usaglašavanje u banjalučkom parlamentu.

“Zbog velike potrošnje vode jučer je poremećeno vodosnabdijevanje viših dijelova banjalučkog naselja Starčevica, pa je isključenje Čelinca neophodno kako bi se stanje popravilo”, navodi se iz Uprave Civilne zaštite RS.

Čelinac će biti isključen sa sistema vodosnabdijevanja od 17 do 23 sata.

Banjalučki "Vodovod", kako se ističe, radi maksimalnim kapacitetom, ali da se zbog neracionalne potrošnje u gradskim i prigradskim naseljima narednih dana mogu očekivati poremećaji u vodosnabdijevanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije