Banja Luka: 12 oboljelih studenata danas ide kući

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: 12 oboljelih studenata danas ide kući

Na banjalučkoj Klinici za infektivne bolesti ostat će još devet studenata koji su se otrovali hranom u menzi Studentskog centra Nikola Tesla, dok će danas dvanaest studenata biti pušteno na kućno liječenje.

Studenti koji ostaju na liječenju imaju malo težu kliničku sliku oboljenja, ali da se će i oni ubrzo biti pušteni, rekla je Zdravka Kezić, načelnica Klinike za infektivne bolesti, piše portal Etrafika.net.

Naglasila je da je do 10. jula primljeno 25 studenata kojima je dijagnostifikovan akutni febrilni gastroenteritis, te da juče nije primljen još jedan student, kako su navodili mediji.

Saslušano 15 osoba

Banjalučka policija je u četvrtak ispitala 15 osoba povodom masovnog trovanja studenata i misterioznog nestanka uzoraka hrane iz kuhinje SC Nikola Tesla, javio je portal Pressrs.ba.

Kako piše ovaj portal na informativni razgovor pozivani su radnici doma i kuhinje, studenti i druge osobe koja bi na bilo koji način mogle da pomognu da se istraga u pravcu rješavanja ovog skandala pomjeri sa mrtve tačke.

"Plašimo se da se ovo nije slučajno desilo, odnosno da ovaj slučaj ima neku težu pozadinu. Otrovani studenti razmišljaju da podignu kolektivnu tužbu protiv SC i, ako odluče da to urade, mi ćemo ih podržati", rekao je predsednik Unije studenata RS Predrag Govedarica.

Podsjećamo, za sada je suspendovano četvoro radnika Studentskog centra i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak. Govedarica kaže da oboljeli studenti spremaju tužbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije