Balkan se oprašta od Dragana Nikolića: Ćale, jedini si. Najlepši, najšarmantniji, najduhovitiji

Radiosarajevo.ba
Balkan se oprašta od Dragana Nikolića: Ćale, jedini si. Najlepši, najšarmantniji, najduhovitiji

Dragan Nikolić, neponovljivi doajen balkanskog glumišta, preminuo je u Beogradu.

Milena Dravić, legendarna glumica i Nikolićeva supruga već 45 godina, neutješna je...

Brojni glumci i pjevači s područja cijele bivše Jugoslavije opraštaju se od legendarnog Gage.

Tako je govorio vječiti mangup: Najbolji filmski citati Dragana Nikolića

Preminuo legendarni glumac Dragan Nikolić

 

Feđa Štukan je za portal Radiosarajevo.ba kazao da je saradnja s Nikolićem bila najjači trenutak njegove karijere, dok je Dino Mustafić na Twitteru napisao: "Ode i posljednje djetinjstvo Jugoslavije."

Bata Živojinović poručio je: "Beograd nikad neće biti isti bez tebe. Počivaj u miru, mali brate, moj mali prinče."

"Otišao si tamo gdje će se tvoja ljudskost nagraditi. Zbog tebe sam ostavljao igru, dok sam bio vani sa prijateljima.Trčao u kuću da gledam tvoje serije i filmove. Zbog takvih glumaca sam upisao i akademiju. Zbog takvih ljudi se ovaj posao cijeni,poštuje i voli! Imao sam tu čast dijeliti sa tobom kadar, vrijeme, prostor, priču, osmijeh... Neka ti Bog Dragi podari mir i sve najbolje. Sućut porodici i svim prijateljima... Svima onima,koji su ovog čovjeka osjećali svojim, na bilo koji način...", poručio je Enis Bešlagić.

Sergej Trifunović napisao je:

„Ćale, jedini si. Najlepši, najšarmantniji, najduhovitiji, najludji, najgospodstveniji, najtopliji, najdivniji. Neponovljiv. I da ti kažem: najživlji od svih živih stvorova koje znam. I takav ćeš biti dok me bude.“

Vlado Georgiev poručio je: „Tišina... Laka ti zemlja, prijatelju.“

Voja Brajović je nedavno za Nikolića kazao: "To je čovek koji je stvarao život, radost i energiju. To je najvažnija osobina. Oduvek je bio takav, i kad je bio mlad. Shvatio sam vremenom koliko je to značajno u našoj profesiji - držati atmosferu i dobro raspoloženje, naročito kad se radi film i kad se rade televizijske serije."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije