Balaševićeva nikad viđena fotografija iz vojske sa suprugom Oliverom

0
Radiosarajevo.ba
 Balaševićeva nikad viđena fotografija iz vojske sa suprugom Oliverom
Foto: Kurir / Olivera i Đorđe Balašević

Građani širom Bosne i Hercegovine i regiona se masovno opraštaju od Panonskog mornara i dijele divne uspomene kojih ima mnogo.

Jedan post na Facebooku je posebno emotivan jer se tiče Đoletove vojske i reakcije Gabi Novak na tragični gubitak.

Međutim, mnogi se pitaju da li bi postojale ovakve numere da popularni kantautor daleke 1979. godine nije upoznao svoju suprugu Oliveru, sa kojom je bio četiri decenije u braku i koja je bila njegova najveća podrška.

Slavni kantautor upoznao je mladu Zrenjanku Oliveru Savić. Oboje su bili gosti novosadske televizije - Olivera kao sportista, a Đorđe kao muzičar. Riđokosa djevojčica koja je studirala organizaciju rada u Novom Sadu, tad nije ni sanjala da će u tog “razbarušenog” i “neobaveznog” mladića s gitarom zaljubiti “skroz na skroz”.

Đorđe Balašević je početkom '80-ih vojsku služio u Zagrebu i odatle onaj njegov stih "u vojsci sam stekao druga do groba".

Bio je u pešadiji.

U kasarnu Maršal Tito je došla njegova Olivera da ga posjeti.

Vrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline, s pregrštom medalja i priznanja, trebalo je da odluči između te svoje ljubavi i ove nove, koja se tek rađala.

"I tu ja prevagnem kao peta disciplina", pričao je Đorđe u decembru 1981. godine.

Đoletovih vojničkih dana se sjetila i Gabi Novak:

"Bio je u Zagrebu nekoliko meseci. Svaku drugu nedelju bio bi kod nas na ručku. Uvek su to bila divna druženja, on i Arsen bi sedeli, svirali, pevali, razgovarali o muzici, a ja sam mu kao žena i prijateljica nastojala da pomognem u svemu što je bilo potrebno. Voleo je Zagreb, voleo je Arsena, voleo je da dođe kod nas i ne mogu reći koliko me je njegov odlazak pogodio", napisala je ona.

Sahrana legendarnog Balaševića će, najvjerovatnije, biti u ponedjeljak.

Sve tekstove o odlasku velikog Panonskog mornara i ko se sve od njega oprostio, možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije