Balašević: Iz Banja Luke mi šalju poruke da čuvaju metak za mene

Radiosarajevo.ba
Balašević: Iz Banja Luke mi šalju poruke da čuvaju metak za mene
Đorđe Balašević će nakon godina pauze pred kraj ove godine ponovno održati koncert u beogradskoj Areni.

"Onaj Beograd koji ja znam mora negde da postoji, oni su u ilegali, ali možda se ta ilegala okupi ponovno na koncertu“, izjavio je Balašević u intervjuu za NIN.

Znam samo da je točak istorije na putu unazad pregazio jednu veliku priliku, optimizam, nepovratnu dobru energiju. I vratio nas u vreme demagogije, jeftinog populizma i retorike pune akcijaških parola, uravnilovke i prvih petoletki..., rekao je Balašević.

Govorili ste nekada da bi vaš koncert mogao biti opasan i za vašu publiku za koju ste odgovorni, da li je danas manje opasno, upitala ga je novinarka.

"Mislim da nikad nije bilo opasno kao danas. Danas se podmeće, izmišlja, izvrće. I rešio sam da ne mitingujem puno na sceni. Ali ne zato što se plašim. Pre bih rekao da se gadim…Znam da botovima ovo zvuči prosto šokantno, i izvinjavam se što nisam našao blaži način da im to saopštim, ali eto, na svetu postoji još nekoliko naroda osim Hrvata i Srba. I svi će oni, sasvim izvesno, biti zastupljeni u Beogradu, 30. decembra. Ja sam tu da eventualno nekog nasmejem, možda rasplačem, tu sam ponekad da malo ohrabrim, da podignem moral, ali nisam tu da lažem. Ima već ko je plaćen za to".

Balašević je rekao kako ima gradova u kojima nije dobrodošao, kad bolje razmislim ima samo jedan. I to je Banja Luka nažalost.

"To je grad iz koje mi stalno šalju poruke poput Čuvamo metak za tebe. Onda sam ja odgovorio, nije lepo što čuvate metak za mene, ali je lijepo da ste neki ipak sačuvali".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije